Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
A forgalomnövelés sokba kerül?

A forgalomnövelés sokba kerül?

Erre a kérdésre nem könnyű választ adni, mert számtalan megoldás létezik. A lényeg az, hogy mindenkinek meg kell tapasztalnia a saját szakterületén bevált módszereket, hiszen nem mindegyik forgalomnövelő megoldás egyformán hatékony. Van, aki az egyik, de van, aki a másik módszerre esküszik.

Melyik a legolcsóbb megoldás?

Talán van egy olyan megoldás, ami majdnem minden szakterületen működhet, méghozzá az, hogy egy adott területen (lokálisan) népszerűsíti magát a cég vagy vállalkozás. Egy debreceni vállalkozó ne akarjon Pécsen takarítást vállalni. Természetesen vállalhat, de a hirdetések hatékonysága és a reklámra költött összegek nem biztos, hogy megtérülnek. Itt most el kell felejteni a hagyományos forgalomnövelő eszközöket, mint például a szórólapozás, hideg hívások, email marketing. Utóbbi kettő már jogilag is erősen megkérdőjelezhető, mióta bevezették az európai adatvédelmi törvényt (GDPR).

A forgalomnövelés legolcsóbb és leghatékonyabb eszköze a linképítés. Ki kell választani azokat a kulcsszavakat, amelyekre a vállalkozás jó helyeken szeretne lenni a keresőkben, és lokálisan kell optimalizálni őket. Ez azt jelenti, hogy a kulcsszó mögé kell tenni a település nevét is, ahol népszerűsíteni szeretnénk a szolgáltatást. Maradva az előző példánál, a megfelelő kulcsszó a „takarítás Debrecen” lenne. Felesleges országos versenybe kezdeni és rengeteg pénzt belefektetni, amikor lokálisan sokkal kevesebb összegből lehet jó eredményeket elérni. Ez a megoldás teljesen Google barát és az ügyfelek pénztárcáját is kíméli. Egyszerre csak pár linket építenek ki a szakemberek, majd ha az elérte a kívánt hatást, akkor haladnak tovább. Könnyen számolható és tervezhető egy kisebb vállalkozás költségvetésében is.

Címkék: Forgalomnövelés
Dátum: 2019-04-04