Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
A masszázs bevezetése az üzleti életbe

A masszázs bevezetése az üzleti életbe

A történelem valószínűleg legrégibb gyógymódját, a masszírozást a Távol-Keleten már időszámításunk előtt 3000 óta gyakorolják. Az ókori görög orvosok is nagy szakértelemmel masszíroztak merev és fájdalmas testrészeket olajjal. Európában a 19. században fektették le a masszázs alapjait.

Svéd masszázs

A svéd masszázs különböző ősi masszírozási módszereket használ, izmokat és ízületeket tornáztató gyakorlatokkal keveri a gyógyító masszázst. Azóta a masszázs külön tudománnyá fejlődött, rengeteg fajtája van a gyógymasszázstól az erotikus masszázsig.

A masszázst leggyakrabban az izomban felgyűlt feszültség feloldására alkalmazzák, mindegy, hogy az éppenséggel tartási rendellenesség, idegesség vagy szorongás következménye. Keringési betegségek, magas vérnyomás, fejfájás, álmatlanság esetén is jót tesz a gyógymasszázs. Az izomlazításon kívül elősegíti a vér- és nyirokkeringést, ezzel a tápanyagok feldolgozását és az anyagcserét. A sportolóknak, táncosoknak is fontos, mert enyhíti az edzéseket követő izommerevséget, de ugyanezért enyhíti a kényelmetlen irodai munka okozta hátfájást is.

Forrás: edenkert.hu

A reelweb.net üzleti hírportál szerint a masszázs nem pusztán az élvezetet szolgálja, hiszen jót tesz az egészségnek és a közérzetnek. Az ügyfelekkel történő egyeztetések és a napi stressz, valamint a sok ülőmunka rengeteg egészségügyi probléma alapja lehet.

Milyen területeken alkalmazható a masszázs?

  • Nyakfájdalom
  • Stressz
  • Depresszió
  • Derékfájdalom
  • Székrekedés
  • Atlétikai teljesítmény

Érdemes nagyon odafigyelni az üzleti életben keletkező stressz megfelelő levezetésére és kezelésére, hiszen nagyon sok tanulmány kimutatta már a túlhajszolás káros hatásait. Elegendő heti egyszer kicsit odafigyelnie magára az embernek, és máris többet tett magáért, mint gondolná. Érdemes az alkalmazottaknak is megőrizni a test-lelki egészségét, és elküldeni őket céges masszázsra vagy akár wellness hétvégére. Egy ilyen csapatépítő esemény után a közös munka is jobban fog menni.

Címkék: Üzleti hírportál
Dátum: 2019-03-27