Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
A minőségi linkek sokat lendítenek egy weblapon?

A minőségi linkek sokat lendítenek egy weblapon?

A legtöbb marketing szakember nincs tisztában az alapvető keresőoptimalizálási szabályokkal, tehát nem is igazán mondhatóak SEO szakembernek. Sajnos a legtöbb ügyfél nem tudja ezt, és sokan téves információkat kapnak az általuk profinak hitt szakemberekről. A legjobb megoldás az, ha mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért, és nem keverednek össze a szakterületek.

A minőségi linkeknek nagy ereje van

Sokszor hallani, hogy elegendő a weboldal tartalmát jól megírni és elhelyezni a megfelelő kulcsszavakat, és a keresőoptimalizálás már készen is van. Ez így nem teljesen igaz. A tartalom minősége és a kulcsszavak aránya nagyon fontos, de önmagában nem elegendő. Szükség van olyan minőségi ajánlásokra, amiket a Google figyelembe vehet, és ezáltal előrébb kerülhet a weboldal a találati listákon. Ha minden weboldal csak a szövegek alapján rangsorolódna, akkor el sem lehetne képzelni, milyen kaotikus lenne a találati lista. Az egyik fontos rangsorolási tényező a minőségi linkek száma.

A keresőrobotok már az ősidők óta figyelembe veszik, hogy egy adott weboldalra hány link mutat, és azok a linkek milyen minőségűek. A linkek minőségét sok szempont szerint lehet mérni. Vannak erre a célra kifejlesztett domain minőségi és oldal megbízhatósági mutatók, de még számos szempontot figyelembe vesznek a keresőrobotok, amikor egy link értékét meghatározzák. Fontos az, hogy a linket adó weboldal látogatott legyen, és a Google rendszeresen visszajárjon a tartalmak indexelése végett. Az ilyen weboldalakról kikerülő linkek hamar bekerülnek a központi rendszerbe, és a linkelt weboldal rövid időn belül javulást érhet el a találati listán. Természetesen a linkek pontos száma előre nem tudható, hiszen sok minden függ a kiválasztott kulcsszótól és magától a linkelt weboldalon elhelyezett tartalomtól is.

Címkék: Minőségi linkek
Dátum: 2019-03-25