Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Érdekességek a Bleach anime sorozatról

Érdekességek a Bleach anime sorozatról

A Bleach egy manga stílusban készített japán képregény, ami nagy népszerűségre tett szert az elmúlt években. A történet főszereplője Kuroszaki Icsigo, akinek sikerül megszereznie az egyik halálisten, Kucsiki Rukia természetfeletti erejét, és ennek köszönhetően be tudja teljesíteni a küldetését.

Kubo Tite, az író és illusztrátor

A nagysikerű Bleach anime sorozat írója és illusztrátora Kubo Noriaki, ismertebb nevén Kubo Tite, aki 1977-ben született Hirosimában. Elmondása szerint a Dragon Ball, illetve az Akira inspirálta arra, hogy a későbbiek során ő maga is képregényrajzolóvá váljon. Első mangája a Zombiepowder volt, amit csak nagy nehézségek árán tudott megjelentetni 1999-ben, de az első részeket követően törölték a sorozatot a magazinból. Ezután következett a Bleach, ami 2001-től rendszeresen megjelent az újságokban.

A sorozat médiamegjelenései

A Bleach anime sorozat elsőként a japán Súkan Sónen Jump mangamagazinban jelent meg. A történetről anime is készült, melyet 2004 és 2012 között folyamatosan vetített a TV Tokyo. Később az angol nyelvű változat is műsorra került a Cartoon Network Adult Swim műsorblokkjában. A sorozat népszerűségének növekedése lehetővé tette a négy egészestés film elkészítését is. Az anime- és filmadaptációkhoz 11 zenei CD is kiadásra került.

Néhány statisztikai adat

A sorozat népszerűségét a statisztikai számok tükrözik a legjobban. 2012-ig az eredeti mangából 78 milliót adtak el Japánban, míg az angol nyelvű változatból 1,2 millió példány kelt el Észak-Amerikában. 2008-ban a 12. legjobb mangasorozat lett a szigetországban, majd egy évvel később már a 2. helyre tornázta fel magát a nagy számú eladásoknak köszönhetően. Ez idő tájt Észak-Amerikában szintén bekerült a 10 legjobb grafikus alkotás közé.

Címkék: Bleach anime sorozat
Dátum: 2019-06-05