Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Felkészülés az emelt szintű informatika érettségire

Felkészülés az emelt szintű informatika érettségire

Azok, akik túl vannak már az emelt szintű informatika érettségin, egyetértenek abban, hogy az bizony nem egyszerű. Nem csak azért, mert biztos informatika tudásra és rutinra van szükség a feladatok megoldásához, hanem azért is, mert programozni is kell tudni. Erre pedig sok középiskolás nem készül fel eléggé vagy felkészül ugyan, de mégsem gyakorol annyit, amennyit kellene.

Időben kell nekiállni tanulni

Ha valaki sikeresen szeretné teljesíteni az emelt szintű informatika érettségit, akkor időben kell nekiállnia a felkészülésnek. Kellő kitartással, szorgalommal és tanári segítséggel persze nem lehetetlen, hogy meg tudja szerezni a kettest, de sokak számára nem ez a cél. A felvételi és azon keresztül a továbbtanulás szempontjából sok esetben nagyon fontos a jó jegy. Azt pedig csak úgy lehet megszerezni, ha az érettségiző rendelkezik a szükséges informatikai tudással és programozni is tud. Az írásbeli érettségiben szereplő programozási feladatok kezdőknek egyáltalán nem egyszerűek, márpedig egy középiskolai tanuló jellemzően 0-ról kezdi a programozást tanulást. Éppen ezért fontos, hogy már jóval a megmérettetés előtt nekiálljon a tanulásnak.

Sokat kell gyakorolni

Az elméleti tudás megszerzése csak az érem egyik oldala. Ahhoz, hogy a diákok meg tudják oldani az emelt szintű informatika érettségi feladatait, nélkülözhetetlen, hogy előtte folyamatosan gyakoroljanak. Ha az órai feladatmegoldás nem bizonyul elégnek, akkor szükségük van egy munkafüzetre is, amiből akár otthon, autodidakta módon is rutint szerezhetnek a példák megoldásában. Bár a programozási feladatok kezdőknek nem egyszerűek, mégis könnyebb a dolguk, ha olyan példatárat használnak, amit egy tapasztalt oktató állít össze számukra az általa kitalált feladatokból.

Címkék: Programozási feladatok kezdőknek
Dátum: 2020-11-19