Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Fix kialakítású vagy ágyazható kanapé?

Fix kialakítású vagy ágyazható kanapé?

Amikor arról kell dönteni, hogy milyen ülőalkalmatosság kerüljön a nappaliba, akkor általában egybehangzó válasz szokott születni. A kanapé az, ami leginkább kiszolgálja az igényeket, hiszen a megfelelő darab stílusos kiegészítője otthonunknak mindamellett, hogy kényelmes ülőhelyet biztosít a jelenlévőknek. A kérdés legfeljebb csak az lehet, hogy fix vagy ágyazható változatra essen a választás?

Ágyazható kanapé - nem csak üléshez, hanem alváshoz is

Az ágyazható kanapé, mint ahogy a nevében is benne van, nem csak ülésre, hanem alvásra is lehetőséget kínál. Éppen ezért, ezek rendszerint nagyobb méretűek, ennél fogva olyan nappalikba érdemes elhelyezni őket, ahol elegendő alapterület áll rendelkezésre. Egy 3 személyes változat például kinyitott állapotban 250 cm x 200 cm helyet foglal el a szobában. Ezen modellek esetében a fekvőfelület alatt rendszerint egy méretes ágyneműtartó is rendelkezésre áll, ami lehetőséget biztosít arra, hogy két személy alvásához szükséges ágynemű elhelyezésre kerüljön benne. Nappaliba, de akár még hálószobába i jó választásnak bizonyulnak. Ugyan nem annyira kényelmesek, mint a professzionális matraccal rendelkező franciaágyak, de ezek is kellemes pihenést, alvást tesznek lehetővé.

Fix kialakítású kanapé kisebb alapterületű nappalikba

Kis alapterületű lakásokban gyakran előfordul, hogy a nappaliban is szűkös hely áll rendelkezésre. Ilyenkor fontos, hogy olyan bútorok kerüljenek kiválasztásra, amik kompakt méretüknél fogva nem teszik zsúfolttá, “bejárhatatlanná” a belső teret. A bútor webáruházak kínálatában az ágyazható kanapék mellett a fix kialakítású, kisebb modellek is elérhetők, amik ugyanannyira stílusosak és kényelmesek. Az egyetlen különbség, hogy ezek csak a komfortos ülést biztosítják, a fekvő helyzetben történő pihenést, alvást nem. Ha van rá lehetőség, akkor egymás mellé lehet állítani egy fotelt és egy kétszemélyes kanapét.

Címkék: Ágyazható kanapé
Dátum: 2020-03-20