Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Kérdések-válaszok a hűtőkamra építéssel kapcsolatban

Kérdések-válaszok a hűtőkamra építéssel kapcsolatban

A hűtőkamrák akkor kerültek a figyelem középpontjába, amikor az ipari területeken megoldást kellett találni a nagy mennyiségű hűtött áru megfelelő tárolására. Azóta előszeretettel alkalmazzák a különböző méretben, kivitelben készülő változatokat és már nem csak a fix, hanem a mobil típusaikkal is találkozhatunk.

Milyen az ideális hűtőkamra?

Ideális esetben a kialakításra kerülő hűtőkamra minden felmerülő igénynek eleget tesz. Megfelelő kapacitással, teljesítménnyel rendelkezik és maradéktalanul megfelel a higiéniai, környezeti és építészeti előírásoknak.

Hogyan kerül a kamra a helyszínre?

A hűtőkamrák előre gyártott szendvicspanelekből készülnek és lapraszerelt állapotban kerülnek a helyszínre. Az elemeket védőfóliával óvják, hogy szállításkor ne sérüljenek meg.

Milyen előkészületek szükségesek az építéshez?

Elengedhetetlen, hogy a helyszín szintezett, sík aljzattal rendelkezzen és biztosítva legyen az elektromos energiaellátás. A gondtalan működtetéshez a cseppvíz elfolyásról is gondoskodni kell, amihez szükség van lefolyó kialakítására is.

Milyen lépésekből áll a hűtőkamra építés?

Az első feladat a panelpadozat vagy az U-profilok lefektetése. Ez után következik a kamra falainak felépítése, majd a kamratető kialakítása, végül pedig az ajtó beépítése. Ezekkel a munkákkal párhuzamosan történik a hűtőberendezés felszerelése és üzembe helyezése.

Mennyi időbe telik a kamra kialakítása?

Az építéshez szükséges idő nagymértékben függ a kamra méretétől és a helyszín adottságaitól. A kisebb, nagyjából 5-10 négyzetméteres alapterületű kamrákat egy nap alatt fel lehet építeni.

A helyszínen kell-e számítani porra, zajra?

A panelek falcolása, sarkainak méretre vágása a helyszínen történik, ami miatt arra lehet számítani, hogy a munkavégzés porral és zajjal fog járni.

Címkék: Hűtőkamra
Dátum: 2021-03-26