Kérdések-válaszok a hűtőkamra építéssel kapcsolatban
A hűtőkamrák akkor kerültek a figyelem középpontjába, amikor az ipari területeken megoldást kellett találni a nagy mennyiségű hűtött áru megfelelő tárolására. Azóta előszeretettel alkalmazzák a különböző méretben, kivitelben készülő változatokat és már nem csak a fix, hanem a mobil típusaikkal is találkozhatunk.
Milyen az ideális hűtőkamra?
Ideális esetben a kialakításra kerülő hűtőkamra minden felmerülő igénynek eleget tesz. Megfelelő kapacitással, teljesítménnyel rendelkezik és maradéktalanul megfelel a higiéniai, környezeti és építészeti előírásoknak.
Hogyan kerül a kamra a helyszínre?
A hűtőkamrák előre gyártott szendvicspanelekből készülnek és lapraszerelt állapotban kerülnek a helyszínre. Az elemeket védőfóliával óvják, hogy szállításkor ne sérüljenek meg.
Milyen előkészületek szükségesek az építéshez?
Elengedhetetlen, hogy a helyszín szintezett, sík aljzattal rendelkezzen és biztosítva legyen az elektromos energiaellátás. A gondtalan működtetéshez a cseppvíz elfolyásról is gondoskodni kell, amihez szükség van lefolyó kialakítására is.
Milyen lépésekből áll a hűtőkamra építés?
Az első feladat a panelpadozat vagy az U-profilok lefektetése. Ez után következik a kamra falainak felépítése, majd a kamratető kialakítása, végül pedig az ajtó beépítése. Ezekkel a munkákkal párhuzamosan történik a hűtőberendezés felszerelése és üzembe helyezése.
Mennyi időbe telik a kamra kialakítása?
Az építéshez szükséges idő nagymértékben függ a kamra méretétől és a helyszín adottságaitól. A kisebb, nagyjából 5-10 négyzetméteres alapterületű kamrákat egy nap alatt fel lehet építeni.
A helyszínen kell-e számítani porra, zajra?
A panelek falcolása, sarkainak méretre vágása a helyszínen történik, ami miatt arra lehet számítani, hogy a munkavégzés porral és zajjal fog járni.