Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Mennyibe kerül 2019-ben a linképítés?

Mennyibe kerül 2019-ben a linképítés?

A minőségi linkek szerzése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a weboldalak jó helyezést érjenek el a Google keresési rangsorában. Értékes hivatkozások szerzése azonban nem könnyű feladat, éppen emiatt nem meglepő, hogy sok weboldal tulajdonos igénybe veszi az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat. Ilyenkor persze felmerül a kérdés, hogy mennyit kell fizetni azért, hogy a linkszerzés kellőképpen eredményes legyen?

Széles skálán mozognak az árak

Annak, aki a linképítés szolgáltatásban gondolkodik, számítania kell arra, hogy változatos árakat fog találni a piacon. Nem túlzás azt állítani, hogy ahány szakember, annyiféle ár létezik. Ennek ellenére nem érdemes kizárólag csak az anyagi szempontok figyelembevételével dönteni, hiszen mindig a linképítés hatékonysága a legfontosabb. Van, amikor kicsivel többet kell fizetni azért, hogy a pénzért cserébe minőségi szolgáltatást kapjon a megrendelő, a befektetés azonban mindenképp megéri, ha az oldal tulajdonos komolyan beleöli az idejét, energiáját abba, hogy a weboldal előrébb kerüljön a rangsorban ezzel nagyobb látogatottságot, népszerűséget szerezve.

Tényezők, melyek befolyásolják az árakat

Sok szolgáltató van, akik elsődlegesen az úgy nevezett DA, vagyis Domain Authority értéket veszik alapul, amikor meghatározzák az árakat. Ez azt jelenti, hogy minél erősebb, értékesebb oldalakra kerülnek a hivatkozások, annál többet kell fizetni értük, viszont ezzel egyenes arányosságban növekvő látogatottságra lehet számítani. Egy linkhez általában tartozik egy 1000-2000 karakteres cikk is, amit, ha a megrendelő biztosít, akkor értelemszerűen olcsóbb lesz a linképítés költsége. Lehetőség van csomagok megvásárlására is, mely esetben az adott időszak hossza határozza meg, hogy a megrendelőnek mennyit kell fizetnie a linkszerzésért.

Címkék: Linképítés
Dátum: 2019-10-02