Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Mi a gingvitis és parodontózis?

Mi a gingvitis és parodontózis?

A gingvitis csak egy gyulladás a fogínyben, a parodontózis (fogágybetegség) egy későbbi stádium, amely aztán az íny, az állcsont és a gyökerek károsodásához vezethet. Ha a fogakat nem tisztítjuk elég alaposan, megnő a lepedék és fogkő lerakódásának veszélye. A fogíny szélein lerakódó lepedék gyakran okoz ínygyulladást. Ennek jele a fogmosáskor fellépő ínyvérzés. Ez a gingvitis első fázisa.

A fogínytasakokban megsokszorozódik a baktériumok száma és néhány nap után kialakul a gyulladás. A fogínytasakok szinte ideális környezetet biztosítanak a baktériumok és lepedék ijesztően gyors növekedéséhez. A helyzet egyre rosszabb és rosszabb lesz, ha nem teszünk semmit a baktériumok ellen.

Nano buborékokkal a fogbetegségek ellen

Ha nem teszünk semmit a gyulladás első fázisában (gingvitis), a helyzet még rosszabb lesz és kialakul a második fázis, a parodontózis. A fogínytasakok lefelé növekednek, egy bizonyos mélység elérése után a baktériumok közvetlenül támadják a fogágyat és a környező gyökerek rendszerét. Az eredmény: a fogak meglazulhatnak és kieshetnek. Felnőtteknél még mindig a parodontózis a leggyakoribb oka a fogak elvesztésének.

Az apró színes részecskék (pl. kávé, tea, nikotin vagy bor) okozta elszíneződések nem távolíthatóak el egyszerű fogmosással és hagyományos fogkrémekkel. Sajnálatos módon a legtöbb ember számára bevált, megbízhatónak ítélt üzleti partnerek (áruházak, kisboltok) nem nyújtanak megfelelő megoldást a problémára. Itt csak a nano-buborékok kínálnak hihetetlen lehetőségeket, melyek ezerszer kisebbek, mint a hagyományos fogkrém buborékjai. Ezek a nano-buborékok annyira kicsik, hogy képesek a fogzománc apró repedéseiből is eltávolítani a legkisebb részecskéket is. Ez a folyamat távolítja el a fogzománc mikroszkopikus repedéseiből is a legkisebb részecskéket.

A vegyszeres fogfehérítés gyakran gyengíti a fogzománcot, míg a nano-buborékok vegyszerek nélkül adják vissza a fogak természetes fehérségét. Kíméletesek és védik a fogzománcot.

Mit jelent az RDA érték?

A fehérítő fogkrémek gyakran nagy mennyiségű szilikát-részecskét tartalmaznak. Ha hagyományos fogkefével és speciális fehérítő fogkrémmel mos fogat, ezek a részecskék karcolásokat és károkat okozhatnak a fogzománcban. A festék és csiszolópapír hasonlat itt helyénvaló, mivel végső soron a fehérítő fogkrém semmi mást nem okoz. A probléma: Minél több koptató részecske található a fogkrémben, annál nagyobb kárt tehet a fogzománcban. Szakértők az ún. RDA-érték segítségével mérik ezen részecskék mennyiségét. Minél magasabb ez az érték, annál több koptató részecskét tartalmaz a fogkrém. A speciális fejlesztésű mikrobuborékos fogkrém nem használ koptató részecskéket a tisztításhoz, mivel az ultrahangos rezgések végzik el a tisztítást – dörzsölés nélkül.

Az ultrahangos fogkefe hatékony eszköze a fogínytasakokban mélyen megtalálható baktériumok elérésének. Alternatívája a fogorvosi kezelés, mikor a fogorvos felnyitja és kitisztítja a fogínytasakokat. Ilyenkor azonban szinte mindig visszamarad egy kevés baktérium, ezért a probléma újra és újra visszatér.

Címkék: Üzleti partnerek
Dátum: 2019-02-22