Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Miért fontos a reszponzív webáruház?

Miért fontos a reszponzív webáruház?

Ha még soha életében nem hallotta azt a kifejezést, hogy reszponzív webáruház, ne ijedjen meg, nem felfoghatatlan kifejezésről van szó. Ráadásul fontos fogalom, hiszen elengedhetetlen ahhoz, hogy minden platformról megnyitható legyen egy honlap.

Laptopról a telefonra

Asztali gép, laptop, okostelefon, táblagép. Ma már egy átlagos háztartás kellékei, amikről gyakorlatilag folyamatosan, a nap 24 órájában internetezünk. Valószínűleg mindenki találkozott már vele, hogy bizonyos honlapok egyik felületről könnyedén betöltődnek, a másikon azonban széttöredezik az írás, vagy egyszerűen nem is nyílik meg az oldal. Leggyakrabban az okostelefonok tréfálnak meg bennünket. Ami a laptopon jól olvasható, annak a betöltés a telefonon gondot okozhat. Erre jelent tökéletes megoldást a reszponzív webáruház készítés. A fogalom lényege, hogy ugyanazt a tartalmat más kijelzőkön különböző szabályok alkalmazásával jelenítik meg. Ezzel kiváltható az egyes webáruházak különböző eszközökre való teljes optimalizálása, ami jóval költségesebb és hosszabb folyamat is.

Alkalmazkodó felület

A „reszponzív” szó szerint valami olyasmit jelent, hogy alkalmazható, kezelhető. Valóban erről van szó, ha webdesign mellé tesszük: egy profi szakember olyan kódokkal látja el az egyedi webáruházat, amely megjelenhet minden felületen, amivel internetezni lehet. A reszponzív webdesignt régi webáruházak esetében azonban nem érdemes alkalmazni, a túlságosan elavult rendszerekhez már nem tudják megfelelően hozzáilleszteni. Éppen ezért előbb a régi webáruházakat korszerűsíteni kell, utána jöhet a modern technológia.

Ma már nemcsak a felhasználók miatt fontos a reszponzív kivitelezés, hanem a keresőrobotok számára is alapkövetelménynek mondható. Amelyik weboldal nem alkalmazkodik a mai kor elvárásaihoz, azokat hátrébb sorolják. Régebben még előnyt jelentett a versenytársakkal szemben egy reszponzív webáruház, de ma már alapkövetelménynek számít.

Címkék: Webáruház készítés
Dátum: 2019-02-26