Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Személygépkocsi fenntartási költség nélkül

Személygépkocsi fenntartási költség nélkül

A gépkocsi bérlés vitathatatlanul számos előnnyel jár, nem is véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend immáron hazánkban is. Ha például csak havonta néhány alkalommal, egy-egy vidéki kiruccanás vagy az éves nyaralás esetén van szüksége autóra, akkor bizony nem érdemes fenntartani egy saját gépjárművet, hiszen az autóbérlés ennél sokkal ésszerűbb megoldást kínál.

Az autóbérlés előnyei

Egy nemrégiben készült felmérés szerint például egy átlagos autótulajdonos havonta nagyjából 50 ezer forintot költ a kocsijára. Abban az esetben, ha rendszeresen használja az autót, ez nem horribilis összeg, csupán egy BKV-bérlet árának a háromszorosa, márpedig egy autó legalább háromszor olyan kényelmes, mint egy zötyögő villamos, nem is beszélve arról, hogy ajtótól ajtóig szállít. Amennyiben viszont ha nem használja ki az autót, ez valójában nem más, mint kidobott pénz. Amikor egy gépjármű csak áll a garázsban, akkor öregszik, veszít az értékéből.

Jobb megoldás tehát, ha erre a havi pár alkalomra egy autót bérel. Az autóbérlés jóvoltából így a vezetésnek csak az előnyeit élvezheti, kényelmesen utazhat, gyorsan odaérhet bárhová. A kocsi fenntartási költségei alól viszont teljesen mentesül, nem kell lopás miatt aggódnia, sőt még lemosatnia sem kell azt. Ami még előny, hogy ha nem szeret, vagy nem tud vezetni, akkor autóbérléskor sofőrt is rendelhet a szolgáltatáshoz.

A bérautó persze azok számára is praktikus választás, akik néha megengednek maguknak egy kis luxust, azaz sofőrrel mennek egy céges partira, moziba, vagy egyszerűen csak egy buliba, ahol előfordulhat, hogy az alkoholos italokat is meg fogják kóstolni, de ha a város különböző pontjain lévő üzletekben szeretne bevásárolni, és nem akar cipekedni, akkor szintén remek megoldás az autókölcsönzés, amivel nagyban megkönnyítheti a saját dolgát.

Címkék: Autóbérlés
Dátum: 2019-04-23