Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Szerzi.hu - Szerződés, neked

Szerzi.hu - Szerződés, neked

Miért? Mert vett egy használt autót, vagy egy játékkonzolt. Mert kölcsönt adott egy ismerősének. Mert albérletbe költözik, vagy lakást ad ki. Esetleg meghatalmazna valakit, vagy szeretne biztosra menni a végrendeletével, hogy ne hagyjon káoszt maga után. Ez csak pár példa olyan esetekre amikor szerződést kell, vagy kellett volna kötnie. Hiszen az autóval vagy konzollal lehetnek később gondok, a barát pedig leléphet a pénzzel, hogy a többi esetre már ki se térjünk.

Honnan szerezzük be a szerződést?

Kereshet szerződés sablont az interneten. Bizonyára vonzónak tűnik egy már ’beváltnak’ titulált dokumentum használata, mert hisz az már ’félig készen’ van, de a tapasztalat azt mutatja, hogy könnyebb újat jól csinálni, mint részben jót kijavítani. Ha valóban alapos, jogszabálynak megfelelő szerződést szeretnénk, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már több szerződés sablont átolvastunk és épp próbáljuk Word-ben összeollózni a szükségesnek vélt elemeket.

Beszerezhet formanyomtatványt mintaboltból, ez talán kevesebb rejtett buktatót tartalmaz, de még itt sem lehetünk teljesen biztosak abban, mely sorok vonatkoznak ránk, mit kell üresen hagyni, hova tudunk új pontokat beszúrni, és hogyan lesz ez hiteles és érvényes.

Szerződésgenerálás

Ha ezek a példák kellően elrettentők voltak, van még egy megoldás, az úgynevezett szerződésgenerálás. Ezt úgy kell elképzelni, mint amikor az Ügyvéd írja a szerződést, és közben kérdez. Csak ahhoz időpontot kell foglalni, kimozdulni otthonról, és hosszasan várakozni is. A Szerzi szerződésgenerátora pontosan ezt a funkciót látja el. A felhasználó által megadott információkból gyártja le a koherens, hiteles szerződést.

Mibe fog ez kerülni?

A platformon minden szolgáltatás ára előre kijelzett, nincsenek bujtatott felárak, rejtett költségek, így bár minden dokumentumtípus ára különböző, a felhasználó pontosan annyit fog fizetni érte, amit az első kattintásnál lát feltüntetve. Lehetőség van Szerzi Pontok vásárlására is, amely a platform saját fizetőeszköze. Ezek használatával kedvezményesen vehető igénybe valamennyi Szerzi szolgáltatás.

Hogyan tovább?

Ha ezek után is gondjai akadnak, vagy csak szeretne abszolút biztosra menni, kérhet a pfatformon keresztül 20 perces komplex online jogi tanácsadást, a Szerzinél regisztrált, Ügyvédi Kamaránál ellenőrzött Ügyvédektől, videohívás vagy chat formájában. Ezek után már csak pár aláírás.

Weboldal: szerzi.hu

Címkék: Szerződés generálás
Dátum: 2022-09-02