Üzleti tanácsok magyar vállalkozóknak!
Üzleti titkok • Hasznos tanácsok • Bevált szokások
Tanácsok az optimalizált szövegíráshoz

Tanácsok az optimalizált szövegíráshoz

Sokan döntenek úgy, hogy maguk veszik kezükbe a weboldalukon elhelyezett szövegeket, és mindent megtesznek azért, hogy a legoptimalizáltabb szövegeket állítsák elő. A feladat nem egyszerű, hiszen megvannak a szabályok, amiket be kell tartani, és rendelkezni kell kreativitással és jó fogalmazási készséggel is.

Tippek, trükkök, tanácsok

Az alábbi listában összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat az optimalizált szövegírás témaköréből:

  • Nem érdemes idegen szavakat és rövidítéseket használni, ha mégis szükséges lenne, akkor mindenképpen meg is kell magyarázni őket.
  • Egy jó marketing szöveg nemcsak információt közöl, hanem bevonja az olvasót is. Kérdéseket rak fel, feladatot ad neki.
  • Sokkal figyelemfelkeltőbb a negatív címek használata, például: 10 végzetes hiba az optimalizált szövegírásban.
  • Nemcsak a kulcsszavakat kell beletenni a szövegbe, hanem értéket is kell közvetítenie. Az olvasónak úgy kell éreznie, hogy megérte elolvasnia a tartalmat.
  • Nem szabad túlzásba vinni a kulcsszavak használatát. A szövegben csak egy-két alkalommal szerepeljenek, és törekedni kell a csupasz és ragozott használatra is.
  • A marketingesek szerint a legjobb választás a szöveg nyelvezetére a tegezés, az önözés már nem divat.

Természetesen ennél sokkal több szabály létezik, de ha azt mind fel szeretnénk sorolni, akkor egy egész könyvet kellene írni hozzá. A lényeg az, hogy mindenképpen érdemes alaposan megtervezni a szöveget, mielőtt valaki nekiáll az írásnak.

Aki viszont nem szeretne ezzel bajlódni, vagy nincs rá ideje, annak érdemes szakemberhez fordulnia, hogy a weboldalán elhelyezett szövegek a lehető legjobbak legyenek. Nagyon sok szövegíró közül lehet ma már választani, de mint ahogy más szakmák is, ez is felhígul, és az igazán jó írókat nehéz megtalálni.

Címkék: Optimalizált szövegírás
Dátum: 2019-03-29